Mainos
Mainos

Tietokonepelien tekeminen on elämäntapa

Sonyn Liverpoolin pelistudioilla työskentee ujoja tietokoneneroja, jotka tekevät vuodessa parhaimillaan toistasataa peliä. Suunnittelijoille, ohjelmoijille ja testaajille peleistä on tullut elämän suurin intohimo, elämäntapa, joka on työstä saatavaa palkkaakin tärkeämpi, vaikka ympärillä pyörii miljoonabisnes. Tietokonepelien pelaajat eivät siis ole ainoat koukkuun jääneet.

-Äitini sanoi aina, etten tule elättämään itseäni pelien avulla. Edelleen äitini luulee, että pelaan vain pelejä päivisin, kertoo pelien suunnittelija Clemens Wagnerin.

-Olen ollut tavallisessa työpaikassa, enkä palaa sinne takaisin, vakuuttaa testiryhmän päällikkö Geoff Rens.

Pelkästään pelin tekemisessä saattaa kulua vuosia ja valmista peliä testataan tunnista toiseen. Vaikka päivittäinen työ kuulostaa joka pojan unelmalta, on työllä omat haittapuolensa.

-Naiskontaktit ovat täällä vähissä, mutta nyt olen naimisissa, joten en välitä siitä enää, nauraa ohjelmoija Jason Chown.

-Kun minulla on vapaata, en tiedä mitä tekisin, kertoo puolestaan pääsuunnittelija Stephen Hood elämäntavastaan.

Pelin testaajien kuukausipalkka lähtee reilusta kymppitonnista. Ahkeralla testaajalla on mahdollisuus nousta vaikka pelien tekijäksi. Vihdoin myös naiset ovat kiinnostuneet pelien saloista.

-Pidän pelien pelaamisesta ja se on osa työtäni. Seikkailupelit ovat erityisesti mieleeni, vakuuttaja testaaja Jenny Newby.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme