Mainos
Mainos

Tietoliikenneyhteydet yhä tärkeämpiä yrityksille

Tietoliikenneyhteydet ovat nousseet yhä tärkeämmiksi yrityksille, kertoo Keskuskauppakamarin kysely.

Keskuskauppakamarin mukaan 60 prosenttia selvitykseen vastanneista yritysjohtajista katsoo, että tietoliikenneyhteyksien kehittäminen on ratkaisevan tärkeää liiketoiminnan kannalta. Etenkin laajakaistayhteyksien ja uusien mobiilipalveluiden kehittämistä pidetään tehokkaimpana tapana edistää yritysten kilpailukykyä.

– Nopeat, modernit ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat yrityksille välttämätön työväline yrityksen koosta ja sijainnista riippumatta, sanoo varatoimitusjohtaja Pentti Mäkinen Keskuskauppakamarista.

Yritysten sijoittumisen kannalta ratkaisevina tekijöinä pysyivät markkinoiden läheisyys ja työvoiman saatavuus. Aiempaa enemmän yritysjohtajat korostivat myös elämisen laatuun liittyviä asioita, kuten terveydenhuoltoa, päivähoitoa ja asuntojen tarjontaa.

Yritysjohtajat eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä julkisiin yrityspalveluihin. Neljännes vastaajista katsoo, että työvoimatoimistot tukevat heikosti tai erittäin heikosti yrityksen rekrytointia. Myös julkisin varoin rahoitettavia kansainvälistymispalveluja on vastaajien mielestä kehitettävä.

Enemmistö yritysjohtajista on myös huolissaan liikenneväylien kunnosta. Parantamista kaipaavat kyselyn mukaan yhteydet Venäjälle sekä Lapin, Pohjanmaan ja Turun lentoliikenne.

Suurin osa yrityksistä uskoo alueen talouskasvun jatkuvan lähivuosien aikana. Suotuisaan talouskehitykseen uskotaan erityisesti Helsingin seudulla sekä Riihimäen ja Hyvinkään alueilla. Sen sijaan Kuopiossa ja Pohjois-Karjalassa yritykset arvioivat, että alueen talouskasvu jatkuu nykyistä vaatimattomampana.

Keskuskauppakamarin Alueiden kilpailukyky 2007 -kyselyyn vastasi yli 1200 yritysjohtajaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme