Mainos
Mainos

Tietotekniikan palveluyritykset luottavaisia

Tietotekniikan palveluyritysten arviot tulevaisuudesta parantuivat edelleen maaliskuussa ja lähestyvät nyt vuosituhannen vaihteen tasoa, ilmenee Tietoalojen liiton julkaisemasta luottamusindikaattorista.

Alan yritysten myynti lisääntyi ja yritykset palkkasivat lisää työvoimaa. Myös myyntiodotukset ovat positiiviset. Myynnin parantumista odottavia on nyt hieman puolet alan yrityksistä ja vain murto-osa ennakoi laskua. Tämän myötä sitä kuvaava indeksi nousi 52:een. Pidemmän ajan keskiarvo on 44.

Suunta on ollut nouseva jo pidempään. Liitto julkistaa mittarin kerran kuukaudessa. Toimialaan kuuluu muiden muassa ohjelmistosuunnittelu- ja tuotanto sekä ohjelmisto- ja laitteistokonsultointi ja tietokantapalvelut.

Maaliskuun kyselyyn vastasi 62 alan yritystä. Niissä on töissä noin 12300 työntekijää ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vajaat 1,5 miljardia euroa. Henkilöstöllä painotettu vastausprosentti oli lähes 70.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme