Mainos
Mainos

Tietotekniikka ja etätyö lisäävät väkeä maaseudulla?

Saaristoasiain neuvottelukunta on vakuuttunut siitä, että tietotekniikka lisää etätyötä. Kakkosasuminen mökillä vahvistuu etätyön avulla, ja se korvaa osittain sitä elinvoiman ehtymistä maaseudulla, jonka muuttoliike on aiheuttanut.
-Etätyötä tullaan liittämään ensi vaiheessa mökkiviikonloppuihin, koska ihmiset haluavat olla puuhailemassa luonnon keskellä, sanoo neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen.
-Tämän jälkeen liitetään myös luovia suunnittelutyöviikkoja mökillä oloon.

Leppänen arvioi, että ulkokuntalaisten mökeistä noin 60 prosenttia on varustettu sähköllä ja noin 30 prosenttia puhelinlinjalla. Etätyö on mahdollista, sillä tehokas tietokonehan kulkee mukana salkussakin.

Etätyötä kampanjoidaan messuilla ja lehdellä

Saaristoasiain neuvottelukunta esittelee mökkiläisten etätyötempaustaan Mökki 99 -messuilla Helsingin Wanhassa Satamassa viikonvaihteessa. Neuvottelukunta jakaa messuilla uunituoretta Mökkiläinen-lehteä, jonka kunnat lähettävät keväällä 200 000 mökkiläiselleen.

Sitä mukaa kun etätyö kasvaa, kasvaa myös mökkien peruskorjaus- ja laajennustarve. Neuvottelukunta aikookin aloittaa ensi vuonna kuntien kanssa mökkien peruskorjauskampanjan.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme