Mainos
Mainos

Tietoturvayhtiöt erimielisiä "historian suurimmasta Android-tartunnasta"

Tietoturvayhtiö Lookout on tyrmännyt tietoturvayhtiö Symantecin väitteen kaikkien aikojen suurimmasta Android-haittaohjelmatartunnasta. Symantecin mukaan ‘Android.Counterclank’ -haittaohjelman uhriksi on saattanut joutua jopa viisi miljoonaa mobiililaitteen käyttäjää.

Lookout toteaa blogisivuillaan, että kyseessä on kyllä agressiivisesti toimiva mainosverkosto-ohjelma, joka on syytä ottaa vakavissaan. Lookoutin mielestä tässä vaiheessa ei ole kuitenkaan todisteita siitä, että Android.Counterclank olisi varsinainen haittaohjelma eli malware.

Yhtiöstä todetaan, että Android-käyttäjät tuskin haluavat kyseistä mainosohjelmaa laitteelleen, mutta varsinaisesta haitallisesta toiminnasta ei ole kuitenkaan todisteita. Täten sitä ei voi Lookoutin mielestä kutsua haittaohjelmaksi.

- Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että käsissämme on esimerkki mainostusverkosta, joka kyllä kulkee yksityisyyden rajamailla, todetaan yhtiön sivuilla.

Tämän takia kyseiseen ohjelmaan on syytä suhtautua vakavasti, todetaan yhtiö blogisivuilla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme