Mainos
Mainos

Tietoyhteiskunta tarvitsee lisää rahaa

Suomea tietoyhteiskunnaksi jalostanut neuvottelukunta perää loppuraportissaan julkiselta vallalta lisää rahaa, jotta aiheesta valmistellut strategiat tulisivat todeksi ja uuden ajan palvelut saataisiin tasapuolisesti kaikkien suomalaisten ulottuville.

Opetusministeriö tahtoisi esimerkiksi sähköpostiosoitteen kaikille suomalaisille, mutta käytännössä hanke on enemmän liikenneministeriön tai sisäministeriön toimialaa. Ylitarkastaja Matti Sinko opetusministeriöstä kertoi, että opettajien kouluttaminen tietotekniikan käyttöön on kangerrellut, kun valtion myönnettyä puuhaan erityisrahoitusta kunnat supistivat samalla omia täydennyskoulutusbudjettejaan. Tietotekniikka- ja tietoliikenneyritysten toivotaan nyt panostavan omia varojaan uuden ajan oppimateriaalien ja verkko-opetuksen kehittämiseen. Tietoyhteiskuntaneuvottelukunta luovutti tänään raporttinsa opetusministeri Maija Raskille ja kulttuuriministeri Suvi Lindénille.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme