Mainos
Mainos

Time: Internetin käyttäjät vuoden henkilö

Internet vei voiton mm. Mahmoud Ahmedinejadista ja Kin Jong Ilista.

Time-lehti on valinnut kaikki internetin käyttäjät lehden vuoden henkilöksi. Valinta johtui siitä, että kuluvan vuoden aikana kenen tahansa tiedonvälityksen mahdollistavien sivustojen käyttäjämäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Time mainitsee esimerkkeinä blogit, videopalvelu YouTuben ja MySpacen.

Lehden päätoimittaja kirjoittaa, että internetin käyttäjät, eivät tiedotusvälineet, mullistavat tietoyhteiskuntaa. Lehden kansikuvaksi on valittu peili kuvaamaan tätä muutosta.

Internetin käyttäjien lisäksi ehdolla oli toki muitakin, mutta tällä kertaa Iranin presidentti Mahmoud Ahmedinejad ja hänen kiinalainen kollegansa Hu Jintao sekä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il jäivät nuolemaan näppejään.

Time-lehti valitsi on valinnut vuoden henkilön vuodesta 1927. Valinta kohdistuu henkilöön, joka eniten vaikuttaa ihmisten elämään ja uutisiin joko hyvässä tai huonossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme