Mainos
Mainos

Time-lehden merkkihenkilöiden listalla tutut nimet

Lehden nimeämien sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalla komeili niin viihdemaailman kiintotähtiä kuin raskaan sarjan poliittisia vaikuttajia.

Amerikkalainen aikakauslehti Time julkaisi tänään listan maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Listalla komeili koko joukko ennalta-arvattavia nimiä, kuten Yhdysvaltain presidentti George Bush, al-Qaida-verkoston johtaja Osama bin Laden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin sekä tukku viihdemaailman kiintotähtiä.

Kiinnostavia olivat monissa tapauksissa myös lehden arviot listatuista henkilöistä. Kolumnisti Andrew Sullivan toteaa presidentti Bushin olevan "radikaali peluri". Bushin haastaja tulevissa vaaleissa, demokraattiehdokas John Kerry pääsi myös listalle varustettuna luonnehdinnalla "demokraattien yhdistäjä".

Yhdysvaltojen entistä presidenttiä Bill Clintonia ja hänen puolisoaan Hillary Clintonia lehti kuvaa mairittelevasti "demokraattien gallerian kirkkaimmiksi tähdiksi". Listalle kelpuutettiin myös Bushin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice, mutta sen sijaan Yhdysvaltain ulkoministeriä Colin Powellia tai puolustusministeriä Donald Rumsfeldia ei mainittu.

Al-Qaida-verkoston johtajasta Osama bin Ladenista lehti kirjoittaa: "Hänestä tulee kuoltuaan marttyyri ja vielä suurempi innoituksen lähde radikaaleille islamisteille, ainakin siihen saakka, kun joku tarjoa vaikuttavan ideologisen ja uskonnollisen vastapainon".

Muista maailman johtajista listalle olivat Putinin lisäksi päässeet Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il, Turkin pääministeri Tayyip Erdogan sekä Brasilian presidentti Liuz Inacio Lula da Silva, jota tituleerattiin "kehitysmaiden uudeksi äänitorveksi". Luonnollisesti myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan löytyy listalta.

Nicole Kidman kelpasi, Tom Cruise ei


Viihdemaailman kuuluisuuksista listalla komeilivat muun muassa näyttelijät Mel Gibson, Sean Penn ja Nicole Kidman. Sen sijaan Kidmanin entistä miestä Tom Cruisea ei listalle kelpuutettu.

Taru sormusten herrasta -trilogian ohjaaja Peter Jackson sai nimensä lehden kansien väliin kuten myös Harry Potter -kirjoilla miljardööriksi noussut J.K. Rowling. Urheilun saralta mukana paistattelivat golfari Tiger Woods ja jalkapalloilija David Beckham.

Vain neljä Timen edellisellä listalla olleista oli kelputtettu mukaan tuoreelle listalle: paavi Johannes Paavali II, Etelä-Afrikan entinen presidentti Nelson Mandela, tv-juontaja Oprah Winfrey ja Microsofin pääjohtaja Bill Gates.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme