Mainos
Mainos

Toimittaja nimesi Roven CIA-vuodon lähteeksi

Yhdysvaltalaisen Time-lehden toimittaja on nimennyt presidentti George W. Bushin neuvonantajan Karl Roven lähteeksi, joka paljasti hänelle maan keskustiedostelupalvelun CIA:n agentin henkilöyden vihjeiden kautta. Maan lainsäädännön mukaan viranomaisten on pidettävä salassa CIA:n työntekijöiden henkilöys.

Jupakka on kiusallinen presidentti George W. Bushille, jonka pitkäaikaisen luottomiehen erottamista on vaadittu demokraattien piirissä. Rove toimii tällä hetkellä Valkoisen talon apulaishenkilöstöpäällikkönä. Viime viikolla Bush vakuutti Roven nauttivan hänen luottamustaan.

Time-lehden Matthew Cooper kertoo tuoreessa artikkelissaan, että Rove ei maininnut CIA-agentiksi paljastuneen Valerie Plamen nimeä, mutta kertoi henkilöstä tietoja, joiden perusteella hän pystyi päättelemään, kenestä on kyse. Plamen aviomies, diplomaatti Joseph Wilson, on sanonut nimen vuodattamista julkisuuteen kostoksi siitä, että hän kyseenalaisti julkisesti Bushin hallituksen lausuntoja Irakin aseohjelmista.

Rove kertoi Timen toimittajalle "palvelun" naistyöntekijästä, joka työskenteli joukkotuhoaseiden parissa ja oli "vastuussa Wilsonin lähettämisestä Afrikkaan".

Cooper kertoi viime viikolla keskustelustaan Roven kanssa erityissyyttäjälle, joka tutkii vuotojupakkaa. Hän oli määrännyt Plamen nimen julkaisseen kahden lehden toimittajat ilmoittamaan nimet viranomaisille. Time-lehden toimittaja taipui, mutta New York Timesin toimittaja on kieltäytynyt paljastamasta tietolähdettään vankeustuomiosta huolimatta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme