Mainos
Mainos

Troijalainen iski myös suomalaisiin Mac-tietokoneisiin

Venäläinen virustorjuntayhtiö Dr. Web arvioi, että troijalaisvirus Flashback on saastuttanut maailmanlaajuisesti noin 600 000 Mac-tietokonetta. Asiasta kertoo verkkosivusto Mashable.

Useimmat saastuneet koneet sijaitsevat Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta virus on levinnyt myös suomalaisiin koneisiin. F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen arvioi Twitterissä, että Dr. Webin julkistama tieto vaikuttaa pitävän paikkansa.

– Olettaen että maailmassa on 45 miljoonaa Macia, on Flashback saastuttanut niistä yli prosentin, Hyppönen kommentoi Twitterissä.

Dr. Webin Ivan Sorokin kertoi Twitterissä, että saastuneista Maceista 274 sijaitsee Applen kotipaikalla Cupertinossa ja 285 Suomessa.

Flashback alkoi levitä jo viime vuonna, naamioituneena Adoben Flash Playerin asennusohjelmaksi. Haittaohjelma etsii saastuneista Maceista käyttäjänimiä ja salasanoja.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme