Mainos
Mainos

TS: Nettihuijaukset yleistyvät

Tietoverkoissa tehtyjen petosten määrä on jopa kymmenkertaistunut 2000-luvun alusta, kirjoittaa Turun Sanomat. Lehti perustaa tietonsa Poliisihallituksen alustavaan selvitykseen.

Poliisin arvion mukaan kolmasosa petosrikoksista tehdään nykyään internetissä. Kymmenen vuotta sitten luku oli kolmisen prosenttia. Nettihuijausten lisääntyminen kertoo enemmän rikosten tekotapojen muuttumisesta kuin niiden kokonaismäärän kasvusta.

Poliisin mukaan nettihuijaamiseen houkuttelee sen vaivattomuus. Rikosten selvittämisprosentti on pysynyt toistaiseksi hyvänä, sillä monet huijaukset ovat huonosti suunniteltuja. Nettihuijauksissa muun muassa kaupitellaan tavaroita, joita ei ole olemassa tai tilataan tuotteita, joita ei makseta.

Poliisihallituksen selvityksessä tutkittiin törkeysasteeltaan keskimmäisen luokan rikoksia. Törkeät ja lievät petokset eivät olleet mukana selvityksessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme