Mainos
Mainos

TS: Ojassa lojuneessa tietokoneessa tuhansien potilastiedot - myös julkkisten tietoja mukana

Turussa on tullut ilmi tietovuoto, jossa tuhansien ihmisten potilastiedot ovat vaarantuneet. Potilastiedoista löytyy Turun Sanomien mukaan myös useiden julkisuuden henkilöiden henkilökohtaisia tietoja.

Ohikulkija oli alkuviikolla löytänyt sattumalta potilastietoja sisältäneen tietokoneen Turun ohikulkutieltä. Ojan pohjalla lojuneen koneen kovalevylle oli tallennettu yksityisen kiropraktikon potilasrekisteri potilastietoineen.

Lehdessä kerrotaan, että nimilistalla on muun muassa huippu-urheilijoita, liikemiehiä ja poliitikkoja. Koneen löytäneen miehen mukaan henkilökohtaisia tietoja ei oltu yritetty edes poistaa, vaan kaikki tiedostot avautuivat.

Yksityisvastaanotolla tietokone huomattiin varastetuksi vasta eilen kun Turun Sanomat otti asian tiimoilta yhteyttä yrityksen lääkäreihin. Lääkäreiden mukaan tietokone on ehkä varastettu muuton yhteydessä jo puolitoista vuotta sitten.

Varsinais-Suomen poliisi käynnistää esitutkinnan tapauksesta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme