Mainos
Mainos

Tshetsheenikapinallisten sivut pysyvät TeliaSoneran asiakkaan palvelimella

Suomen lain mukaan Telia-Soneralla ei ole oikeutta sulkea sivuja. Siksi tshetsheenikapinallisten kotisivut voitaisiin sulkea laillisesti vain, jos viranomaiset pyytäisivät niiden sulkemista.

Tshetsheenikapinallisten Internetsivuja ei poisteta palvelimelta, joka käyttää TeliaSonera Finland Oyj:n laajakaistapalvelua. Sivusto sijaitsee Suomessa TeliaSoneran asiakkaan palvelimella.

-Meillä ei ole edellytyksiä lopettaa sivujen toimintaa. Olemme käyneet asiaa poliisin kanssa läpi, TeliaSonera Finlandin viestintäjohtaja Jyrki Karasvirta kertoi STT:lle.

-Laki lähtee siitä, että lapsipornoa tai rasismia sisältävät sivut suljetaan. Samoin menetellään, jos viranomainen pyytää tai käskee sulkemaan sivut. Pyyntöä tai käskyä ei ole tullut.

Tshetsheenikapinallisten kavkazcenter.com-sivut alkoivat toimia viime keskiviikkona TeliaSoneran asiakkaan palvelimella. Venäjän viranomaiset saattavat vaatia sivujen poistamista Suomesta. Syyskuussa sivut suljettiin liettualaisen yhtiön palvelimella.

Sivusto on toiminut useissa eri maissa viime vuosina ja se on tärkeä tiedotuskanava tshetsheenikapinallisille. Syyskuussa sivuilla muun muassa julkaistiin sotapäällikkö Shamil Basajevin lausunnoksi väitetty viesti, jossa hän kertoi suunnitelleensa Beslanin koulukaappauksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme