Mainos
Mainos

Tulli takavarikoi suuren erän piraattipelejä

Helsingin lentotulli on takavarikoinut yli 2100 laitonta Sony PlayStation -pelikonsolipeliä.

Kyseessä on tähän saakka suurin tullin haaviin jäänyt piraattipelien erä. Piraatit olivat matkalla Thaimaasta Norjaan. Aiemmin helmikuussa tulli pysäytti 130 pelin erän, joka myös oli matkalla Norjaan.

PlayStation -peliformaatti on videopelien markkinajohtaja pohjoismaissa, ja Suomessa pelikonsoleita on myyty 280 000 kappaletta. Pelkästään viime vuonna peliohjelmia myytiin lähes 700 000. Pelien suosion myötä niiden piraattituotannosta on tullut vakava ongelma.

Piraatteja tuodaan maahan sekä Suomen lähialueita Venäjältä ja Virosta että suoraan Kaukoidästä. Laittoman maahantuonnin lisäksi alan ongelmana on pelien laiton kopiointi CD-rom-asemilla. Laittomia kopioita levitetään kirpputorien ja Internetin kautta sekä lehti-ilmoituksilla.

Erityisiä ongelma-alueita löytyy Itä-Suomesta, jossa piraattipelien noutaminen Venäjältä on suhteellisen vaivatonta.

Pelien maahantuoja Computer Finland 2000 Oy korostaa, että piraattikopiot eivät toimi pelikonsolissa, ellei siihen ole tehty teknisiä muutoksia. Tällaiset muutokset kuitenkin vaarantavat laitteen toimivuuden, eikä laitteille myönnetty takuu koske muunneltuja konsoleita.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme