Mainos
Mainos

Tunturi: Budjettirahoitus huonoin vaihtoehto Ylelle

Vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävän Ylen hallintojohtajan mielestä yhtiön kanavien määrää ei voi enää supistaa.

Ylen hallintojohtajan Jussi Tunturin mielestä budjettirahoitus olisi kaikkein huonoin vaihtoehto Ylen toiminnan rahoittamiseksi.

- Suoraan budjettirahoitukseen siirryttiin Hollannissa, ja hyvin nopeasti tulivat vastaan valtiontalouden ongelmat. Kun se heilahtelee, sitä mukaa heilahtelee myös yleisradioyhtiölle tuleva raha, vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävä Tunturi sanoo Kalevan haastattelussa.

Tunturi toteaa olevansa huolissaan myös keskustelusta, joka on syntynyt Ylen hallituksen säästötoimista. Hänen mielestään säästökeskustelu pitäisi ensin käydä talon sisällä ja julkisen keskustelun aika olisi vasta esitysten valmistuttua.

Hallintojohtajan mielestä Ylen julkisen palvelun roolia ei tule muuttaa, sillä kansallinen Yleisradio on pienen kielialueen kulttuurin keskeinen ylläpitäjä.

- Kanavien määrää ei missään tapauksessa voi enää supistaa. Ruotsinkielisillä pitää olla jatkossakin oma kanava. Ei kaikille kaikkea, vaan jokaiselle jotakin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme