Mainos
Mainos

Tuomari: Microsoftin ohjelmien tuettava Javaa

Sun Microsystems on voittamassa Microsoftin vastaisen oikeudenkäyntinsä.

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on määrännyt, että Microsoftin ohjelmien on toistaiseksi tuettava Java-ohjelmointikieltä. Kielen kehittänyt Sun Microsystems on voittanut kartellin vastaisen oikeudenkäyntinsä tuomarin määrätessä, että Microsoftin Windows käyttöjärjestelmän on tuettava Javaa.

Tuomari Frederick Motz sanoi tehneensä alustavan päätöksensä tasoittaakseen yhtiöiden mahdollisuuksia. Motzin mukaan on hyvin todennäköistä, että myös hänen lopullinen päätöksensä on samanlainen.

-Mielestäni on täysin varmaa, että jos en määrää Microsoftia käyttämään Javaa, Sun on hukannut lopullisesti mahdollisuutensa kilpailla ja menestyä markkinoilla, Motz sanoi perusteluissaan.

Microsoft jätti Javan pois uusimmasta, viime vuonna julkistetusta, Windows XP käyttöjärjestelmästään. Nyt tehty päätös pysyy voimassa siihen saakka, kunnes oikeudenkäynnissä annetaan lopullinen tuomio. Microsoft aikoo valittaa tuomiosta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme