Mainos
Mainos

Tuomari: Napster rikkoo tekijänoikeuksia

Musiikkia Internetissä ilmaiseksi jakeleva Napster on määrätty siivoamaan toimintaansa.

Napster

Napsterin tapausta käsitellyt kalifornialainen liittovaltion tuomari on määrännyt, että Napsterin on poistettava tarjonnastaan kaikki ne musiikkikappaleet, jotka levy-yhtiöiden mukaan kuuluvat tekijänoikeuden suojaan.

Napsterin kolmen päivän armonaika alkaa sen jälkeen, kun levy-yhtöt antavat levylistat yhtiölle. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, saako Napster rangaistuksia, jos se ei onnistu määräajassa. Napsterilla on arvioiden mukaan noin 50 miljoonaa käyttäjää.

Yritys yritti jo viikonvaihteen aikana siivota järjestelmää, mutta ennakkoarvioiden mukaan tehtävä saattaa olla ylivoimainen. Levy-yhtiöt ovat olleet musiikkia ilmaiseksi välittävän Napsterin kimpussa heti sen perustamisesta. Napster määrättiin suljettavaksi jo viime kesänä, mutta valitusta käsittelevä vetoomustuomioistuin salli toiminnan jatkua tuomioonsa saakka.

Vetoomustuomioistuin palautti jutun liittovaltion tuomarille helmikuussa tarkennuksia varten, mutta totesi samalla Napsterin rikkovan tekijänoikeuksia. Oikeusjuttua on seurattu tarkkaan, sillä kyseessä on ennakkotapaus tietoverkosta ja tekijänoikeuksista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme