Mainos
Mainos

Turkin kännykkäoperaattorille nuhteita

Amerikkalainen oikeustuomioistuin määräsi Turkin toiseksi suurimman matkapuhelinoperaattorin Telsimin omistajaperheelle sakkoja, koska nämä eivät ole noudattaneet oikeuden määräyksiä Nokian ja Motorolan sitä vastaan nostamassa oikeusjutussa.

Oikeus määräsi toukokuussa Telsimin omistavat Uzanit perumaan toimensa, joilla yhtiö antoi Nokialle ja Motorolalle osakkeita näiden lainojen vakuuksiksi. Samalla yhtiö edellytettiin luovuttamaan 73 prosenttia osakkeistaan oikeusistuimen haltuun oikeusprosessin ajaksi. Yhtiö ei kuitenkaan toteuttanut toimia määräaikaan mennessä. Uzanin perheen edustajan mukaan osakkeiden siirtäminen ei ole onnistunut turkkilaisten oikeusmääräysten takia.

Uzaneille määrättiin tuhannen dollarin sakko, joka kaksinkertaistuu joka kuukausi niin kauan, kunnes määräykset on toteutettu. Nokia ja Motorola karhuavat Telsimiltä lähes kolmen miljardin dollarin saatavia. Nokian osuus tästä on vajaa miljardi.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme