Mainos
Mainos

Turun yliopisto kerää rahaa Kekkosen naamalla Youtubessa

Verkkovideopalvelu Youtubeen sunnuntaina ilmestynyt video on herättänyt ihmetystä erityisesti Turun yliopiston väessä. Ilman mitään selitystä nettiin ilmestynyt video on kuvattu kömpelösti heiluvalla kameralla kotivideotyyliin, mutta oikeasti videon on toteuttanut mainostoimisto Bob Helsinki Oy ja yliopisto tavoittelee sen avulla sijoittajien rahoja.

Videolla yliopiston väki hortoilee yliopiston kellarissa yhdessä Suojelupoliisin päällikön Ilkka Salmen kanssa. Kellarissa seikkailee myös tunnettu tähtitieteilijä Esko Valtaoja Turun yliopistolta. Videon lopussa katsellaan, kun presidentti Urho Kekkosen kolmiulotteinen pää leijuu seinällä haukkuen nykyajan ihmisiä, jotka vaarantavat Suomen tulevaisuuden.

Turun Sanomissa todetaan, että tiedemaailmaa saattavat hämmentää myös kampanjan vahvat yhteydet kokoomukseen. Bob Helsinki hoitaa kokoomuksen markkinointia vakituisella sopimuksella. Turun yliopiston rehtori Keijo Virtanen sanoo Turun Sanomissa, ettei ole lainkaan miettinyt asiaa tältä kannalta.

- En itse kuulu mihinkään ryhmittymään. Tarkoitus on vain ollut hoitaa tätä varainkeruuta, Virtanen sanoo lehdelle.

Kampanjan tavoitteena on kerätä yrityksiltä sekä yksityisiltä sijoittajilta noin 20 miljoonaa euroa ensi vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme