Mainos
Mainos

Tutkija: Andy Warhol saattoi olla autisti

Britannian johtava autismin tutkija arvioi, että poptaiteen edesmennyt legenda Andy Warhol kärsi luultavasti autismista. Warhol tunnettiin erikoisesta, pidättyvästä käytöksestään.

-On kiehtovaa, kuinka moni Warholin tekojen piirre on tyypillinen autismille, sanoo tohtori Judith Gould. Gouldin mukaan Andyn käytös oli sosiaalisesti nurinkurista, hän rakasti yhdenmukaisuutta, puhui mahdollisimman vähän ja kiinnitti pakkomielteisesti huomiota yksityiskohtiin. Kaikki nämä ovat autismin klassisia oireita.

Gould myös tähdensi, että autismi liittyy usein suureen lahjakkuuteen ja jopa taiteelliseen nerokkuuteen. Säveltäjä Ian Stewart, joka kärsii itse lievästä autismista, pitää Gouldin arviota Warholista oikeana.

-Warholin rutiinit ovat tyypillisiä (autistille). Dustin Hoffman esitti tällaista käytöstä roolissaan Sademies-elokuvassa, Stewart muistutti.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme