Mainos
Mainos

Tutkijalle apuraha verkkolehtiväitökseen

Toimittaja, filosofian maisteri Tuula Leppänen on saanut 50 000 markan apurahan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöltä (Jokes).

tietokone

Leppänen sai apurahan väitöstutkimukseensa, joka käsittelee verkkolehtien kieltä. Väitöstutkimuksessa verrataan eri puolilla Suomea ilmestyvien sanomalehtien verkkoversioita toisiinsa. Verkkolehtien yleisönosastot, käyttäjien omat palstat, kiinnostavat Leppästä.

Verkkolehtien yleisönosastot nimittäin edustavat uuttaa vuorovaikutteista viestintäkulttuuria, joka on vapaampaa kuin sanomalehdissä. Internetin avoimuus ja ilmaisun vapaus vaikuttavat myös kielelliseen ilmaisuun.

Leppänen on huomannut, että puhekielen käyttö ja hyvinkin tunnepitoiset ilmaukset ovat tyypillisiä verkkolehtien yleisönosastoille. Leppänen työskentelee toimittajana Tervareitti Oy:ssä Muhoksella. Hän on osallistunut viime syksystä lähtien Oulun yliopiston suomen ja saamen kielen jaoksen Tohtorikoulu Toivoon.

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön tärkeimpänä rahoituslähteenä ovat Kopiosto ry:ltä saadut korvaukset.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme