Mainos
Mainos

Tutkijat: Virtsan avulla pystyy lataamaan kännykkää

Brittitutkijat kertovat pystyneensä lataamaan kännykkään virtaa virtsan avulla.

Bristolin yliopiston tutkijat kertovat kehittäneensä polttokennon, joka käyttää bakteereja virtsan hajottamiseen ja luodakseen samalla sähkövirtaa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että tutkijat saivat tällä tavalla ladattua virtaa puhelimeen niin, että sillä pystyi lähettämään tekstiviestejä, surffaamaan netissä ja tekemään nopeita puheluita.

- Kukaan ei ole valjastanut virtsasta saatavaa energiaa, joten tämä on jännittävä löytö. Tämän energialähteen hienous on siinä, että hyödynnämme jätettä luodaksemme energiaa, toteaa tutkija Ioannis Ieropoulos.

Tutkijoiden kehittämä polttokenno on auton akun kokoinen, mutta tavoitteena on kehittää helposti mukana kuljetettava versio.

- Ajatusta on nyt testattu ja se toimii. Nyt meidän täytyy kehittää ja jalostaa teknologiaa, jotta saamme ladattua akun täyteen sen avulla, Ieropoulos toteaa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme