Mainos
Mainos

Tv-käsikirjoittajien lakko uhkaa jo draamasarjoja

Hollywoodin käsikirjoittajien lakon vaikutukset ovat muodostumassa ennakoitua suuremmiksi.

Käsikirjoittajien lakko on pian ulottumassa komediasarjojen lisäksi myös draamasarjoihin.

Tilannekomedioista menee tauolle kohta muun muassa amerikkalainen versio sarjasta The Office. Tuotanto on jo päättynyt ja valmiina olevia jaksoja on jäljellä enää jokunen. Myös useiden muiden komediasarjojen näkyvyys on liipaisimella.

Draamoissa tilanne on samankaltainen. Paussi odottaa esimerkiksi sarjaa Desperate Housewives eli Täydelliset naiset. Sarjan tuotantopäällikön Marc Cherryn mukaan sarjasta joudutaan Yhdysvalloissa lähettämään uusintoja vajaan kuukauden sisällä.

-Meillä on menossa loistava tuotantokausi. Tämä on todella epäkäytännöllistä ja ärsyttävää kaikin puolin, Cherry kuvaili.

Monet myöhäisillan talk show't - kuten The Tonight Show with Jay Leno - ovat joutuneet jo useaan otteeseen näyttämään uusintoja.

Käsikirjoittajien lakon julisti muutama päivä sitten Writers Guild of America (WGA), joka edustaa noin 12 000:ta elokuva- ja tv-alan käsikirjoittajaa. Tilanne on ajautunut umpikujaan, koska työnantajat eivät ole suostuneet nostamaan käsikirjoittajien palkkioita elokuvista ja tv-ohjelmista, joita myydään dvd-levyinä ja internetin välityksellä.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme