Mainos
Mainos

Tv-maksu kattaa kännykkätelevision

Jos kotitalous ei ole tehnyt tv-ilmoitusta, tulee tv-maksu maksaa matkapuhelimesta, jolla voi ottaa vastaa reaaliaikaisia tv-lähetyksiä.

Kännykkätelevision käytöstä ei Viestintäviraston mukaan tarvitse maksaa erillistä televisiolupamaksua, jos kotitaloudella on tv-maksu voimassa.

Viestintävirasto rinnastaa kännykkätelevision tilapäiseen käyttöpaikkaan kuten kesämökkiin tai asuntovaunuun. Yksi tv-maksu kattaa kotitalouden kaikki tv-vastaanottimet.

Jos kotitalous ei ole tehnyt tv-ilmoitusta, tulee tv-maksu maksaa matkapuhelimesta, jolla voi ottaa vastaa reaaliaikaisia tv-lähetyksiä. Tällainen on esimerkiksi DVB-H-laite.

Sen sijaan umts- tai 3G-puhelimet eivät edellytä televisioilmoitusta, vaikka niillä voidaan vastaanottaa jonkin verran televisio-ohjelmia. Käyttö muistuttaa kuitenkin lähinnä internetin käyttöä, koska tiedostot pitää ladata erikseen.

Tv-maksua ei vastaisuudessakaan valvota yleisillä paikoilla. Sitä vastoin televisiomaksutarkastajat saattavat kysyä asuntojen ovilla myös kännykkätelevision käytöstä, jos tv-maksu ei ole voimassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme