Mainos
Mainos

Twitter auttaa Iranin mielenosoittajia - lykkää päivitystään

Internetin yhteisöpalvelu Twitter lykkää ohjelmistopäivitystään auttaakseen iranilaisia mielenosoittajia, jotka ovat käyttäneet palvelua mielenosoitusten järjestämiseen kiisteltyjen presidentinvaalien jälkeen.

Teheranissa Iranissa levottomuudet ovat kasvaneet suurimmiksi sitten vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen. Iran on kieltänyt ulkomaisia toimittajia raportoimasta alueelta, joten levottomuuksista ei ole saatu tarkkoja tietoja.

Iranilaiset ovat käyttäneet internetin yhteisöpalveluja kuten Twitteriä ja Facebookia mielenosoitusten järjestämiseen ja tietojen levittämiseen ulkomaiselle medialle.

Twitter on verkkopalvelu, jonka avulla voi lähettää lyhyitä, 140 merkin viestejä palvelun käyttäjille. Viestejä voi lähettää ja vastaanottaa myös matkapuhelimella.

Twitterin suunniteltu päivitys olisi katkaissut palvelun viestiliikenteen, mutta palvelun ylläpitäjät päättivät lykätä päivitystä, koska "Twitter on tällä hetkellä tärkeä tiedonvälityksen työkalu Iranissa".

Yhteensä seitsemän ihmistä on saanut surmansa mellakoissa ja mielenosoituksissa, jotka alkoivat presidentti Mahmud Ahmadinejadin maan voitettua presidentinvaalit lauantaina. Ahmadinejadin hallitus kontrolloi Iranin valtiollista mediaa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme