Mainos
Mainos

Työnhakijat paljastavat netissä liikaa - Identiteettivarkaus ei ole rikos

Tietosuojavaltuutettu suosittelee käyttämään tervettä järkeä omien tietojen antamisessa työnvälityspalvelun sivuilla.

Työ- ja elinkeinotoimiston sivuilla työtä hakevien tiedot ovat jokaisen nähtävillä. Tarkat tietonsa luovuttaneet altistuvat palvelun kautta identiteettivarkauksille.

Digitoday muistuttaa verkkosivuillaan, että huijattujen asema on heikko, sillä identiteettivarkaus ei toistaiseksi ole Suomessa rikos. Asia on kuitenkin pohdinnan alla sisäministeriön työryhmässä.

Suomen Työ- ja elinkeinotoimistojen CV-netti palvelusta löytyy lukuisia työnhakijoita, jotka ovat ilmoittaneet palveluun omat tietonsa yhteystietoineen. Nämä ovat juuri niitä tietoja, joita puolestaan verkossa uhreja etsivät rikolliset metsästävät. Tietoja käytetään verkkorikoksissa. Rikokset saattavat paljastua uhrille vasta siinä vaiheessa, kun postilaatikosta alkaa putoilla laskuja, jotka ovat syntyneet uhrin nimissä tehdyistä ostoksista.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio varoittaa Digitodayssa, etteivät suomalaisetkaan ole turvassa identiteettivarkauksilta. Etenkään tilinumeroita tai henkilötunnusta ei julkiseen verkkoon kannata laittaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme