Mainos
Mainos

Työntekijän tietosuojalaki pahasti puutteellinen

Työntekijän tietosuoja on pahasti puutteellinen. Laissa ei ole määritelty esimerkiksi sitä, saako työnantaja tarkkailla alaisensa sähköpostia tai Internetin käyttöä.

Suomen lainsäädäntö työntekijän tietosuojasta on pahasti puutteellinen. Laissa ei ole määritelty tarkasti esimerkiksi työnantajan mahdollisuudesta tarkkailla työntekijän sähköpostia ja Internetin käyttöä, tai sitä, onko työnantajalla oikeus seurata kännykkäpaikannuksen avulla työntekijän liikkumista.

Viestintäviraston johtaja Tapani Rantanen arvioi Helsingin Sanomissa, että yksityisten sähköpostien suoja työpaikalla tulee laajenemaan myös työsähköposteihin, koska niiden erottelu olisi käytännössä mahdotonta.

Toistaiseksi työpaikoilla joudutaan soveltamaan työelämän tietosuojalakia, jonka mukaan työpaikoilla sovitaan yt-menettelyllä, saako työntekijän sähköposteja avata ja missä tilanteissa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme