Mainos
Mainos

"Tytöistä tulossa Facebook-addikteja"

Britanniassa pelätään tyttöjen addiktoitumista yhteisöpalvelusivustoihin. Yksityisten tyttökoulujen liiton puheenjohtajan Jill Berryn mukaan tytöt ovat pysyvästi yhteydessä Facebookin ja Bebon kaltaisiin sivustoihin. Asiasta kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Berry sanoi liiton vuosikokouksessa, että tämä aihe on nyt vanhempien huolien listan kärjessä tavalla tai toisella.

Hänen mukaansa tyttöjen kiinnostusta muotiin ei myöskään pidä erehtyä luulemaan pinnalliseksi.

Berry toimii pääopettajana Dame Alice Harpur School -koulussa Bedfordissa. Hän korostaa huolia, jotka liittyvät tyttöjen viettämiin liian pitkiin aikoihin yhteisöpalvelusivuilla.

-Vanhemmat ovat huolissaan sivujen koukuttavasta luonteesta ja siitä että heidän tyttärensä näyttävät olevan pysyvästi kytkeytyneenä sivustoihin, Berry kommentoi BBC:n verkkosivuilla.

-Koulujemme täytyy nyt rutiininomaisesti neuvoa vanhempia internetin turva-asioista. Lisäksi meidän tarvitsee kouluttaa ja rohkaista tyttöjä olemaan vastuullisia ihmissuhteissaan verkossa ja verkon ulkopuolella, hän jatkaa.

-Meidän siis tarvitsee kouluttaa tyttöjä, emme voi vain koittaa suojella heitä.

"Facebookin eduista on näyttöä"

Facebookin tiedottaja toteaa, että myös televisiota ja tietokonepelejä voi luonnehtia aikaa vieviksi häiriötekijöiksi.

-On kuitenkin tutkimustuloksia, jotka kehuvat sellaisia verkkopalveluita kuten Facebook. On käyttäjien käsissä määritellä prioriteettinsa ja päättää miten he käyttävät aikansa, hän kommentoi.

Hän myös lisäsi, että Facebookissa on turvakeinoja käyttäjiä varten. Näihin kuuluu mm. vain tuttavien ystäväpyyntöjen hyväksyminen ja raportointi epäilyttävistä käyttäjäprofiileista.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme