Mainos
Mainos

Umts-verkkojen rakentamisehtoja löysätään?

Liikenneministeriön ylijohtaja uskoo, että umts-verkkojen rakentamisehtoja löysätään Euroopassa. Suomessa tähän ei ole tarvetta, sillä ehdot joustavat markkinatilanteen mukaan jo nyt.

Liikenneministeriössä ennustetaan, että umts-kierroksella velkaantunut televiestintäala saa helpotusta verkkojen rakentamiseen. Huutokauppoja tuskin perutaan, mutta aikataulut ja kattavuudet voivat joustaa.

Toistaiseksi ehtojen väljennyksiä harkitaan vain Espanjassa. Ruotsissa posti- ja telehallitus tyrmäsi Orangen aikeet rakennusaikataulun venyttämisestä. Ratkaisua olisikin vaikea perustella kauneuskilpailun hävinneelle Telialle.

Suomessa liikenneministeriö ei halunnut hirttää umts-verkkojen rakentajia tiukkoihin ehtoihin. Ministeriö voi kuitenkin puuttua tilanteeseen.

Lupaehtojen höllennystä odotellessa operaattorit ottavat jättitappioita umts-seikkailuistaan. Viimeksi tänään hollantilainen KPN kirjasi matkapuhelinyhtiöstään 10 miljardin euron tappiot.

(MTV3)

(Talousuutiset 02.10.2002)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme