Mainos
Mainos

Useita Twitter-tilejä joutunut hakkereiden kynsiin – suomalaisille tileille ilmestynyt natsiaiheisia tviittejä

Useita Twitter-tilejä on ilmeisesti hakkeroitu ympäri maailman. Osansa ovat saaneet myös useampi suomalainen tili.

Suomessa twiittejä on esiintynyt ainakin Iltalehden ja Aalto yliopiston tilillä. Ulkomaisista tileistä esimerkiksi Forbes, Amnesty International ja EU-parlamentti ovat joutuneet osaksi ilmiötä. Myös laulaja Justin Bieberin tilille on ilmestynyt erikoisia twiittejä.

Twiiteissä toistuu hashtag "Nazialmanya" ja "Nazihollanda". Viesteihin on myös liitetty Turkin lipun kuvia sekä YouTube-video.  

– Ilmeisesti aika paljon tilejä on joutunut hakkereiden käsiin, mutta suurin osa tileistä on jo ehditty poistaa, kertoo Viestintäviraston erityisasiantuntija Ilkka Sovanto MTV:lle.

Itse Twitter-tilit eivät ole joutuneet murron kohteeksi, vaan todennäköisimmin hakkeroinnissa on hyödynnetty kolmannen osapuolen sovellusta. Yksi tällaisista on Suvannon tietojen mukaan Twitter Counter -sovellus, joka tarjoaa jonkinlaista tilastoa eri Twitter-tilien käytöstä.

Päästyään käsiksi Twitter-tileihin, on eri tilien nimissä onnistuttu lähettämään tviittejä.

Varmuutta ei ole siitä, ketkä Twitter-hyökkäyksen takana ovat. Tviittejä on poistettu useilta tileiltä samaa tahtia, kun niitä on ilmestynyt.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme