Mainos
Mainos

Uudenlainen sähköpostimato löydetty

Maailmalta on löydetty uudenlainen "mato", joka sirtyy tietokoneelta toiselle sähköpostin välityksellä ilman, että vastaanottajan täytyy avata postin mukana tuleva liitetiedosto. Kyseessä on ensimmäinen tällainen löytö, sillä aiemmat "madot" ja virukset ovat vaatineet liitteiden avaamisen.
Mato on havaittu sähköposteista, joiden otsikkona on BubbleBoy is back!, kertoo Norman Ibas Oy tiedotteessaan.

VBS/Bubblea on havaittu Microsoft Outlook - ja Outlook Express -sähköpostijärjestelmissä. Lisäksi mato vaatii siirtyäkseen, että koneessa on asennettuna Internet Explorer 5. Mato ei pysty aktivoitumaan Windows NT-käyttöjärjestelmissä, mutta sen sijaan Windows 95 - ja Windows 98 -järjestelmissä kylläkin.

Kun BubbleBoy is back! -sähköposti on avattu, mato jättää UPDATE.HTA -tiedoston Windows StartUp -directoryyn. Kun tietokone seuraavan kerran käynnistetään, mato lähettää itsensä kaikkiin Outlookin osoitekirjassa oleviin osoitteisiin.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme