Mainos
Mainos

Uudet kännykät voivat sotkea passisi tiedot

Uusissa älypuhelimissa yleistyvät NFC-sirut uhkaavat biometristen passien tietoturvaa. Tietoviikko kertoo verkkosivuillaan, että langatonta tiedonsiirtoa käyttävällä NFC-sirulla voidaan lukea passien tietoja, mutta myös kirjoittaa tietoja niihin.

NFC (Near field communication) -teknologia

Passien omistajien tiedot on salakirjoitettu passissa olevaan rfid-radiosiruun. Asiaan perehtyneille krakkereille tietoihin käsiksi pääseminen ei ole kuitenkaan teknisesti mahdotonta.

Thinglinkin teknologiajohtaja Janne Jalkanen toteaa tietävänsä tapauksen, jossa krakkeri sai luotua Elvis Presleyn passin. Jalkasen mukaan biopassien tietoturvaa on heikennetty poliittisista syistä johtuen turhaan.

Jalkanen arvelee, että NFC-puhelimien yleistyessä monet rfid-järjestelmät tulevat olemaan sekaisin. Hän kuitenkin uskoo, että radiotunnistamisjärjestelmät saadaan tulevaisuudessa turvattua.

NFC:n esittelyvideo:

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme