Mainos
Mainos

Uudet tallennusformaatit saapuvat kotiteattereihin

Elokuvien tarjonta on ratkaisevassa asemassa siinä, mikä formaatti lopulta yleistyy.

Viihde-elektroniikan myynti on ollut tasaisessa kasvussa jo pitkään. Erityisesti erilaisten kotiteatterisysteemien ja teräväpiirtotelevisioiden myynti on lisääntynyt vauhdilla.

Nykyiset DVD-laitteet eivät kuitenkaan kykene hyödyntämään teräväpiirtotelevisioiden kaikkia ominaisuuksia.

80-luvun alussa kaksi eri tuotetta kilpaili videokasettimarkkinoista. Tuolloin VHS-kasetti vei voiton kilpailijastaan Betamaxista, ja hallitsi markkinoita DVD-levyjen tuloon saakka.

Nyt etsitään seuraajaa puolestaan DVD:lle; Sonyn Blu Rayksi nimetty tallennusformaatti kamppailee Toshiban HD-DVD-levyn kanssa.

Suurelle yleisölle nämä formaatit eivät vielä ole järin tuttuja.

Sekä HD-DVD:ssä että Blu Rayssa on kyse perinteisen DVD:n kaltaisesta levystä, jolle voidaan tallettaa moninkertainen määrä tietoa. Tämä perustuu siihen, että uusissa formaateissa käytetään ohutta sinistä laseria, joka mahdollistaa tiedon tiheämmän pakkaamisen. Kun tallennustilaa on enemmän, voidaan uusien televisioiden ominaisuuksista ottaa kaikki irti.

Pelkkä tekninen kehitys ei kuitenkaan saa ihmisiä ostoksille.

- Kunhan saadaan enemmän hyviä elokuvia ja titteleitä markkinoille myös, että on katsojilla on oikeasti mahdollisuus hyödyntää HD-DVD/Blu Ray-soittimia niin varmasti lähtee siitä, apulaismyymäläpäällikkö Pekka Pehkonen Espoon ONOFF-liikkeestä kertoo.

Elokuvien tarjonta on siis ratkaisevassa asemassa siinä, kumpi formaatti lopulta yleistyy. Tällä hetkellä seitsemän suurta elokuvayhtiötä tukee Blu Rayta, HD-DVD:lle materiaalia tuotavia on kolme.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme