Mainos
Mainos

Uusi hanke kouluttaa tietokoneosaajia alalle

Tietotekniikka-alan kasvavaan työvoimapulaan vastataan uudella jatkokoulutushankkeella. FEC-hankkeen pilottiosuus eli informaatioteknologian koulutusohjelma alkaa lokakuussa ja sen tarkoituksena on kouluttaa osaajia mm. ohjelmointiin, suunnitteluun ja dokumentointiin. Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskuksen suunnittelema hanke toteutetaan yhdessä uusmaalaisten yritysten kanssa. Kouluttajina ovat mm. Teknillinen korkeakoulu ja Helsingin yliopisto.

-Koulutus nivotaan työelämään siten, että jokaiselle koulutettavalle etsitään yritys, jossa hän tekee projektin. Tavoitteena myös on, että opiskelija työllistyy asianomaiseen yritykseen, TKK Dipolin koulutuspäällikkö Kalevi Köninki, kertoo. Köningin mukaan yritykset ovat aktiivisesti osallistumassa opiskelijavalintaan, sillä heidän intresseissään on valita itselleen uusia työntekijöitä. Haku tietotekniikkakoulutukseen alkaa alkusyksystä työvoimatoimistoissa. FEC-ohjelmaan kuuluu myös muita kuin informaatioteknologian alan koulutushankkeita. FEC:hen voivat hakea työttömät ja tietyin edellytyksin myös työssä olevat aikuisopiskelijat.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme