Mainos
Mainos

Uusi kännykkäpalvelu kertoo, missä kaverisi on

Uusi mobiilisovellus mahdollistaa käyttäjän ystävien sijainnin selvittämisen. Useisiin kännykkämalleihin sopiva SNIFF-ohjelmisto on jo käytössä Tanskassa ja Ruotsissa. Lisäksi palvelu avattiin tällä viikolla Iso-Britanniassa.

Ohjelmistoa voi käyttää myös yhteisösivusto Facebookin yhteydessä. Ohjelmisto sijoittaa käyttäjän valitsemat ystävät tai perheenjäsenet sijaintinsa perusteella kartalle.

Ohjelmiston kehittäjien mukaan palvelulle on tilausta, mistä todistaa sekin, että yleisimpiä kysymyksiä kännykkäpuhelujen aikana on "Missä olet?"

Yksityisyyden kannalta ohjelmisto saattaa kuitenkin olla ongelmallinen. Oxfordin yliopiston tutkija, tohtori Ian Brown toteaa, että monet Facebook-käyttäjät eivät suojaa omia profiilisivujansa ulkopuolisilta, ja henkilökohtaiset tiedot saattavat olla muiden katseltavissa. Nyt näihin tietoihin saattaa kuulua myös käyttäjän - ja hänen ystäviensä - sijainti.

Ohjelmisto antaa kuitenkin myös mahdollisuuden tehdä itsensä "näkymättömäksi", kun tietoa omasta sijainnista ei haluta antaa muille.

(MTV3-APTN)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme