Mainos
Mainos

Uusi kännykkäsovellus tarjoaa turvaa mellakan keskellä

Edinburghissa järjestetyssä TEDGlobal-tapahtumassa on esitelty älypuhelinsovellus, jonka avulla ihmiset voivat löytää tien suojaan mellakoiden keskellä.

Britannian yleisradio BBC kertoo, että sovellus kerää tietoa sosiaalisista verkostoista ja antaa tämän pohjalta käyttäjilleen informaatiota, millä alueilla on rauhallisinta.

Käyttäjän tarvitsee vain kohdistaa puhelimensa eri suuntiin, jolloin puhelin näyttää värikoodein vaaralliset alueet. Punaisena näkyvät suunnat ovat vaarallisia ja turvalliset suunnat näkyvät vihreinä.

Sovelluksen kehittänyt Salvatore Iaconesi kertoo BBC:lle, että aktivistiliikkeillä ympäri maailmaa on käyttöä kyseiselle sovellukselle. Sen avulla ihmiset voivat päästä turvaan, jos tilanne yltyy jossakin tapahtumassa levottomaksi.

- Tarkkailimme eri liikkeitä Britanniassa, Italiassa ja Egyptissä, jonka jälkeen suunnittelimme heitä auttavaa teknologiaa, Iaconesi kommentoi.

Iaconesin mukaan sovellus kerää tietonsa Flickr-, Instagram-, FourSquare-, Facebook- ja Twitter-palveluista.

Järjestelmä laskee sellaisia viestejä, joissa puhutaan vaarasta ja toisaalta sellaisia kommentteja joissa puhutaan rauhallisista alueista. Tämän jälkeen sovellus luo tietojen pohjalta helppolukuisen käyttöliittymän käyttäjien älypuhelimien näytöille.

Tällä hetkellä sovellusta on tarjottu aktivistiryhmille. Julkisesti levitettävä versio on tarkoitus laittaa jakoon lähiaikoina.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme