Mainos
Mainos

Uusi menetelmä turvaa kannettavia laitteita

VTT:n uusi innovaatio saa kännykän tunnistamaan omistajansa tämän kävelytyylin perusteella.

VTT on kehittänyt uuden menetelmän, jolla pyritään estämään kannettavien laitteiden luvatonta käyttöä. Menetelmässä laite tunnistaa oikean omistajansa tämän kävelytyylin perusteella.

Omistajansa tunnistava laite varustetaan antureilla, joiden avulla mitataan käyttäjän kävelytyyliä. Kun laite otetaan ensimmäisen kerran käyttöön, mitatut ominaisuudet tallentuvat laitteeseen.

Normaalikäytössä laite mittaa koko ajan kävelyä ja vertaa mitattuja ominaisuuksia muistissa oleviin arvoihin. Jos ominaisuudet täsmäävät, käyttäjä tunnistetaan ja hyväksytään. Jos ominaisuuksien arvot ovat erilaiset, käyttö vaatii salasanan.

VTT:n mukaan uuden menetelmän hyötyjä ovat turvallisuuden paraneminen ja riskien pieneneminen tilanteissa, joissa kannettava laite on joutunut vääriin käsiin.

Alustavissa kokeiluissa menetelmällä on VTT:n mukaan saavutettu yli 90 prosentin tunnistusaste. VTT on patentoimassa ratkaisua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme