Mainos
Mainos

Uusi valtakunnallinen tv-toimilupa Anvialle

Uusi valtakunnallinen tv-toimilupa on myönnetty Anvialle. Maanpäällistä lupaa olivat hakeneet myös Digita ja DNA, joilla on valtakunnalliset verkkoluvat jo ennestään. Valtioneuvosto päätti myöntää luvan uudelle toimijalle kilpailun lisäämiseksi.

Uudessa verkossa voidaan lähettää sekä standardi- että teräväpiirtolähetyksiä. Erikseen oli jaossa myös pääkaupunkiseudulla näkyviin teräväpiirtolähetyksiin tarkoitettu kanavanippu, joka sekin meni Anvialle. Verkkojen ohjelmistoluvat tulevat hakuun erikseen.

Anvialla on nyt alueellinen digi-tv-verkko Pohjanmaalla, minkä lisäksi yhtiöllä on pitkä kokemus kaapeliverkkotoiminnasta. Konsernin emoyhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Vaasan Läänin Puhelin.

Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Anvian valtakunnallisen verkon pitää kattaa 60 prosenttia manner-Suomen väestöstä vuoden 2011 loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme