Mainos
Mainos

Uusmedia ei huolestuta kielentutkijoita

Paljon puhuttu uusmedia saa kielentutkijoilta synninpäästön. Internet, sähköposti ja tekstiviestit eivät ole suomen kielen myyttistä puhtautta vainoavia mörköjä.
-Olisin enempi huolissani, jos kieli ei muuttuisi, koska silloin se olisi kuollut, sanoo tutkija Minna-Riitta Luukka Jyväskylän yliopistosta.

Matkapuhelu tunturivyöhykkeellä

K
ielen käyttötarkoitus on tärkeintä, tutkija huomauttaa. Sähköposti on usein epätäydellistä ja huolimatonta, mutta täyttää tehtävänsä arkipäivän pikaviestintänä.
-Ei kukaan vaadi välimerkkejä runokieleenkään, vertailee Luukka. Luukka esitelmöi Snellmanin päivänä opetusministeriön ja -hallituksen järjestämässä kieliseminaarissa. Tutkijan mukaan tuoreet viestintäfoorumit ovat polkaisseet esiin uusimuotoisen kirjekulttuurin. Merkille pantavaa on, että tähän osallistuvat vapaaehtoisesti sellaisetkin henkilöt, joille kirjallinen viestintä on vanhastaan ollut tervanjuontia.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme