Mainos
Mainos

Väkivaltajutut lisääntyneet uutismediassa

Radio, televisio ja aamulehdet tarjoilevat useimmiten juttuja sodista ja konflikteissa. Iltapäivälehdissä taas kirjoitetaan enemmän esimerkiksi väkivaltarikoksista.

Joka kymmenes juttu suomalaisessa uutismediassa kertoo väkivallasta. Sitä käsittelevien juttujen määrä on viime aikoina lisääntynyt, mutta aiheen näkökulma vaihtelee eri välineissä. Tämä selviää tuoreesta uutismedian vuosiseurantatutkimuksesta.

Kyseessä on Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikön pilottitutkimus, jonka aikana seurattiin 14:n eri uutisvälineen uutistarjontaa viime syksynä. Mukana oli tilattavia sanomalehtiä, iltapäivälehtiä, ilmaisjakelulehtiä sekä televisio- ja radiokanavia.

Tutkimuksen mukaan viestimien työnjako näkyi väkivallasta kerrottaessa. Radio, televisio ja aamulehdet kertovat etenkin sodista ja konflikteista, kun taas iltapäivälehdet kirjoittavat väkivaltarikoksista yleensä ja perheväkivallasta. Ilmaisjakelulehdissä puolestaan on paljon väkivallasta yleensä kertovia juttuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme