Mainos
Mainos

Valtaosalla uusmaalaisista pk-yrityksistä nettisivut

Lähes jokainen uusmaalainen pk-yritys hoitaa pankkiasiansa sähköisesti ja omat web-sivut on 85 prosentilla. Helsingin kauppakamari selvitti, millaiset valmiudet ja odotukset uusmaalaisilla yrityksillä on tietotekniikasta.

Tutkimuksessa haastateltiin 454 pk-yritystä. Ne yritykset, joilla sähköinen liiketoiminta on osa yritysstrategiaa, ovat aktiivisesti mukana verkossa markkinapaikan, portaalien tai www-sivujen kautta. Www-sivuillaan yritykset kertovat perustietoja itsestään, tuotteistaan, palveluistaan.

Vain 17 prosenttia yrityksistä on mukana Internetin sähköisillä markkinapaikoilla ja runsas viidennes harkitsee sinne menemistä. Yli puolet yrityksistä ei koe asiaa ajankohtaiseksi.

Runsas kolmannes yrityksistä on mukana Internetin portaaleissa; 29 prosenttia aihe- tai aluekohtaisissa portaaleissa ja 10 prosenttia yleisportaaleissa. Viidennes yrityksistä ei ole esillä missään portaalissa.

Iso osa yritytyksistä osti www-sivujen toteuttamisen talon ulkopuolelta.

Kolmannes yrityksistä oli melko tai erittäin tyytyväinen Internet-operaattoreihin ja ohjelmistotoimittajiin. Sähköisen liiketoiminnan kehittämisen esteiksi yritykset kokevat resurssien ja ajan puutteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme