Mainos
Mainos

Vanha paperivalokuva voi olla tuntematon asia lapsille ja nuorille – mobiilipelistä toivotaan apua

Nykyajan lapsille ja nuorille vanha paperivalokuva voi olla ihmeellinen asia.

Digilaitteet ovat valloittaneet valokuvausmaailman. Kun älypuhelimilla ja digikameroilla otetaan, jaetaan ja katsotaan valokuvia, voi helposti unohtua, miten valokuvien ottaminen ja teettäminen tapahtui ennen. Tämä on huomattu myös Suomen valokuvataiteen museossa.

– Olemme havainneet, että museoon tulevat nuoremmat koululaiset tai päiväkotilapset eivät ole välttämättä koskaan nähneet perinteistä vanhaa paperivalokuvaa, Suomen valokuvataiteen museon viestintäasiantuntija Lauri Alaviitala kertoo MTV Digille.

Tämän vuoksi museo päätti yhdessä Aalto yliopiston pelisuunnittelun koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa tuottaa lapsille ja nuorille mobiilipelin.

– Halutaan kertoa, miten valokuva syntyi ennen digiaikaa. Darkroom Mansion -mobiilipelissä on lähdetty siitä, että se on mukaansatempaava ja koukuttava, eikä mikään vanhanaikainen ja pölyisä peli.

Pelatessaan pelaaja tutustuu valokuvavedostamiseen, pimiössä käytettäviin välineisin sekä tunnettuihin suomalaisiin valokuvaajiin ja heidän teoksiin.

***

Valokuvaaja ikuisti kymmeniä hylättyjä ajoneuvoja Ranskan maaseudulla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme