Mainos
Mainos

Varo ajatuksiasi, sillä älypuhelin lukee ne

Se mikä eilen oli science fictionia, voi huomenna olla älypuhelimissa arkipäivää.

Mobiilikonsultti Tomi Ahonen sanoi Radio Novan Enbuske ja Linnanahde Crew'ssa älypuhelinten oppivan lukemaan käyttäjänsä ajatuksia aina vain paremmin.

– Jo nyt tuntuu välillä, että puhelin osaa lukea ajatuksia, ja jatkossa ajatustenluku tulee olemaan yhä enemmän älypuhelinten ominaisuus, visioi Ahonen.

– Älypuhelimen prosessointikyky on tietokoneena hyvä ja pian se pystyy tunnistamaan käyttäjänsä, että: "Ahaa, Tomi Ahonen on James Bond -fani ja Formula-fani, ja tänään hän haluaa tietää että Kimi Räikkönen on haastattelussa".

Google on jo tuonut markkinoille niin sanotut älylasit, jotka ovat yhteydessä älypuhelimeen ja tottelevat äänikomentoja.

Ahosen mukaan on vain ajan kysymys milloin tietokone laitetaan ihmisten ihon alle.

– Laboratoriossa on jo piilolinssejä, joihin saadaan tietokoneen näyttö. Lisäksi tulee olemaan elektronisella yhteydellä varustettuja tabletteja, joita syödään. Me siis tulemme kävelemään tietokoneita sisällämme.

"Itkin kun Nokia myytiin"

Tomi Ahonen on tietoliikenneyhtiö Nokian entinen työntekijä, ja on julkisuudessa kritisoinut yhtiötä.

Nokian puhelintoimintojen myyminen Microsoftille ei tullut hänelle yllätyksenä, mutta otti silti koville.

– Olin aidosti kyynelissä ja toivoin joka päivä, että sitä päivää ei nähtäisi. Ajattelin, että ehkä (Stephen) Elopilla on joku salainen suunnitelma. Ehkä hän on keksinyt aikakoneen, joka laitetaan puhelimen sisälle – tai joku muu superstrategia, jolla Nokia pelastetaan, Ahonen kertoi ajatuksistaan Radio Novan haastattelussa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme