Mainos
Mainos

Varo, huijari voi pyytää rahaa ystäväsi nimissä Facebookissa

Perinteisiin rahanpyyntöihin perustuvat huijauskirjeet valtaavat nyt sosiaalista mediaa. Kuluttajavirasto varoittaa huijausviesteistä, jotka leviävät esimerkiksi Facebookin välityksellä.

Facebookissa huijarit kaappaavat ensin itselleen käyttäjien tilejä. Niiden avulla he kommunikoivat henkilön ystävien kanssa.

- Kuluttajat ovat saaneet Facebookissa viestejä, joissa ystävä kertoo joutuneensa ulkomailla pulaan ja tarvitsevansa siksi rahaa, kertoo kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting.

Viesti näyttää tulevan ystävältä, mutta todellisuudessa hän ei ole lähettänyt sitä. Perinteisten huijauskirjeiden tapaan viesteissä käytetään lähes poikkeuksetta tunteisiin vetoavaa tarinaa vaikeuksiin joutuneesta henkilöstä.

- Facebookissa käytetään hyväksi ystävien välistä luottamusasemaa, Planting kertoo.

Kuluttajavirasto neuvookin suhtautumaan varauksella rahanpyyntöihin ja tarkistaman rahan tarpeen ystävältä, jos se vain on mahdollista. Kuluttajavirasto on saanut asiasta lukuisia yhteydenottoja.

Sisäministeriön asettama työryhmä selvittää parhaillaan identiteettivarkauksien kriminalisointia.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme