Mainos
Mainos

Varo tätä Mac-käyttäjä: "Tallenna nimellä" ei toimi kuten luulet

Tiedostojen tallentaminen Applen tietokoneiden uudessa Mountain Lion -käyttöjärjestelmässä on saanut käyttäjät hämilleen.

Ongelmana on "Tallenna nimellä"-toiminto, joka toimii poikkeuksellisella logiikalla: se myös kirjoittaa alkuperäisen tiedoston päälle.

Esimerkiksi monissa vanhemmissa Applen käyttöjärjestelmissä ja Windows-ympäristössä ihmiset ovat tottuneet siihen, että "Tallenna nimellä"-toiminto jättää alkuperäisen tiedoston ennalleen ja tekee uuden tiedoston uudella nimellä.

Applen erilaista ratkaisua on kuvattu niin yllättäväksi, hälyttäväksi kuin katastrofaaliseksikin.

Mountain Lion -käyttöjärjestelmä tosin kirjaa tiedostoihin tehdyt muutokset, joten käyttäjä voi erikseen palauttaa vanhemman version. Kokonaan toinen asia onkin, tajuaako käyttäjä tehneensä virheen ja millaista vaivaa tahattomien muutosten korjaaminen aiheuttaa.

Apple muutti tiedostojen tallentamista jo edellisessä Lion-käyttöjärjestelmässä, jossa nimellä tallennuksen sijaan käyttäjälle jätettiin vaihtoehdoksi tiedoston monistaminen.

Mountain Lion julkaistiin 25. heinäkuuta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme