Mainos
Mainos

Venäjä avittaa Suomen 4G-verkon toimivuutta

Venäjä on luvannut poistaa käytöstä radiotaajuuksia, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää 4G-verkon toiminnassa Suomessa. Tällä hetkellä taajuudet 790 megahertsistä 862 megahertsiin ovat Venäjällä sotilaskäytössä mm. tutkien käyttäminä taajuuksina. Nämä taajuudet on tarkoitus vapauttaa vuonna 2015, jolloin tuleville nopeampaa tiedonsiirtoa tarjoaville 4G-verkoille vapautuu lisää tilaa. 4G-verkkoja tullaan Suomessa käyttämään myös 2600:n ja 1800:n megahertsin taajuusalueilla.

Käytännössä 4G-verkot tarjoavat kuluttajille nopeampaa tiedonsiirtoa eli esimerkiksi videotiedostojen siirtely on jatkossa jouhevampaa kuin nykyisin. 4G-verkkoja varten tarvitaan uusi mokkula tai kännykkä, joiden ensimmäisiä versioita on vasta koekäytössä. Operaattoreiden arvion mukaan 4G-verkot tulevat laajempaan käyttöön vuoden 2013 aikana.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme