Mainos
Mainos

Venäjänkielinen sanomalehti alkaa ilmestyä Suomessa

Spektr Nedeli alkaa ilmestyä kerran viiikossa. Lehteä kustantaa suomalaisomisteinen Spektr Kustannus.

Suomessa alkaa vuosikymmenten tauon jälkeen ilmestyä venäjänkielinen sanomalehti. Spektr Nedeli eli Viikon spektri -niminen lehti ilmestyy kerran viikossa 27. lokakuuta lähtien. Lehden näytenumero tulee markkinoille jo 20. syyskuuta.

Lehden toimitus on Helsingissä, ja sitä kustantaa Spektr Kustannus. Sen tähän asti julkaisema Pohjoismaiden suurin venäjänkielinen lehti Spektr jatkaa ilmestymistään entiseen tapaan kuukausittain.

Spektr Kustannus on kokonaan suomalaisten omistuksessa. Suurimmat omistajat ovat lehden työntekijät, ja lisäksi osakkaina on suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Spektr Nedelin päätoimittajaksi on valittu Eilina Gusatinsky, joka jatkaa myös Spektrin päätoimittajana. Helsingin kaupunki palkitsi Gusatinskyn tänä vuonna kultaisella Helsinki-mitalilla yhteiskunnallisesti arvokkaasta työstä.

- Suomessa asuvat venäjänkieliset kaipaavat vallanpitäjästä riippumatonta, länsimaisen sananvapauskäsityksen mukaan tehtyä ja journalistisesti tasokasta lehteä, Gusatinsky sanoo.

Suomessa asuu tätä nykyä pysyvästi yli 40 000 venäjänkielistä ihmistä, puolet näistä pääkaupunkiseudulla tai sen läheisyydessä.

- Spektr Nedeli ei ole tarkoitettu pelkästään Suomen venäjänkielisille, vaan lehden avulla myös muut suomalaiset voivat tutustua nopeasti kasvavaan vähemmistöönsä, Eilina Gusatinsky huomauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme