Mainos
Mainos

Verkkoyhteys haitaksi terveydelle?

Internet-yhteys matkapuhelimesta on nykyään tietotekniikka-alalla suosittu puheenaihe, mutta saksalainen tutkija varoittaa sen olevan myös mahdollisesti vaarallista mielenterveydelle.

Verkkoyhteyskö haitallista terveydelle?

Taloustieteilijä Uwe Schneidewind Oldenburgin yliopistosta kertoi Cebitin teknologiamessuilla, että verkon jatkuva läsnäolo matkapuhelimien ja muiden laitteiden kautta häiritsee rentoutumista.

-Aiemmin myyntiedustajat saattoivat pitää tauon asiakkaiden kanssa käytäviltä rasittavilta keskusteluilta ajaessaan autolla paikasta toiseen, sanoo Schneidewind. -Nykyään he pystyvät jopa ajaessaan lähettämään sähköposteja ja faxeja äänentunnistimien avulla.

Schneidewindin mukaan jatkuva verkossa olo aiheuttaa ammattilaisille entistä enemmän stressiä ja uupumusta. Työntekijöiden tulisikin yrittää pitää välillä taukoa teknologian käytössä. -Matkapuhelimien käyttäjät ovat ajatelleet, että heidän tulee aina olla tavoitettavissa, sanoo Schneridewind. -Nyt he vielä lisäksi käyttävät äänentunnistimien avulla sähköpostia.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme