Mainos
Mainos

Veroehdotuksen tarkistukseen apua netistä

Veroehdotusten tarkistusaika lähestyy. Verottajalta tulee kolmelle miljoonalle suomalaiselle postia lähiviikkoina. Muutokset veroehdotukseen on palautettava 19. kesäkuuta mennessä.

Veronmaksajain Keskusliitto tarjoaa kaikille veroehdotuksen täyttäjille apua ja vinkkejä internetissä.
Veroneuvoille on nykyisin kuitenkin kysyntää kalenterista riippumatta, muistutttaa viestintäjohtaja Antti Marttinen. Marttinen korostaa, että veroehdotus kannattaa tarkistaa silloinkin, kun luvassa näyttäisi olevan palautuksia.

Veroehdotus ja -ilmoitus ovat kansalaiselle ikään kuin tilinpäätöksen tekoa. Ympäri vuoden on kuitenkin tilanteita, joissa verot täytyy jo etukäteen ottaa huomioon, puhutaan sitten työmatkoista tai koulutuksesta, säästöistä, sijoittamisesta, lahjoista ja perinnöistä. Veronmaksajien 185 000 jäsentä saavat näiden ongelmien ratkomisessa päivittäistä apua.

Kuten nimestäkin näkee, kyseessä on vasta verottajan ehdotus, josta puuttuvat esimerkiksi työmatkavähennykset. Huolellisuudella veroehdotuksen tarkistamisessa voi säästää tuhansien markkojen turhat verot.

Veronmaksajain Keskusliitto on ajanut veroilmoituksen ja -ehdotuksen yhdistämistä niin, että jatkossa kaikki saisivat esitäytetyn veroilmoituksen tutkittavakseen huhtikuussa.

Iloksemme myös verohallinto näyttää olevan taipumassa tälle kannalle. Toivottavasti uudistuksiin ryhdytään mahdollisimman ripeästi, Marttinen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme