Mainos
Mainos

Viestinnän Keskusliitto paheksuu lehtikuvaajan kiinniottoa

Liitto korostaa, että vapaa, reaaliaikainen tiedonvälitys on turvattava yhteiskunnallisesti merkittävissä tapahtumissa silloinkin, kun niihin liittyy poliisioperaatioita.

Viestinnän Keskusliitto on kirjelmöinyt sisäministeri Kari Rajamäelle Suomen Kuvalehden valokuvaajan kiinni ottamisesta. Valokuvaaja seurasi Asem-kokoukseen liittynyttä mielenosoitusta Helsingissä 9. syyskuuta, kun poliisi otti hänet kiinni. Liitto paheksuu vapaan tiedonvälityksen vaikeuttamista ja vaatii ministeriötä selvittämään poliisin toiminnan perusteellisesti.

Tapahtumailtana Suomen Kuvalehden valokuvaaja seurasi liiton mukaan työnsä puolesta, kun poliisi saartoi mielenosoittajat. Tilanteen lauettua valokuvaaja otettiin kuitenkin kiinni ja pidettiin poliisin säilössä yhteensä 18 tuntia, koska hän oli jatkanut kuvaamista poliisin poistumiskäskyn jälkeen. Liiton mukaan poliisi oli tietoinen siitä, että valokuvaaja oli lehden palveluksessa.

Viestinnän Keskusliiton mukaan tapaus on periaatteellisesti vakava, koska kiinni otettu oli tiedotusvälinen palveluksessa oleva journalisti, joka työnsä puolesta oli paikalla raportoidakseen tapahtumista. Liitto korostaa, että vapaa, reaaliaikainen tiedonvälitys on turvattava yhteiskunnallisesti merkittävissä tapahtumissa silloinkin, kun niihin liittyy poliisioperaatioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme